Gestionarea inventarului – Motorola Solutions

Disponibilitatea materialelor necesare la momentul potrivit și  la locul potrivit permite asigurarea  proceselor  de producție de la primirea materiilor prime pina la expedierea produsului final la client.Folosind datele obținute în timpul real, permite optimizarea gestionării materialelor  producției și la depozit , reducînd posibilele pierderi și timpul pentru toate procesele de producție.

Luăm  în considerare situația cind secțiile de producere, la depozite și baze angro este mereu nevoie  mișcarea  materialelor, și importanța acestui proces este dificil de supraestimat. Eficacitatea lui este o condiție  esențială pentru succesul și rentabilitatea afacerii dumneavoastră. Alimentarea cu materii prime ar trebui să se efectueze în timp util și fără întrerupere,  urmărirea lucrărilor în curs ar trebui să fie făcută cu atenție, și optimizarea nivelurilor de inventar este necesară nu numai pentru materii prime și produse finite, ci și pentru părțile din echipamentul de producție.

Dacă  nivelul eficacității producerii scade mai jos de cel maximal, aceasta aduce la majorarea timpului ciclului de producere și la creșterea prețului produselor, deasemenea foarte mult influențiază la competitivitatea dumneavoastră.

Soluțiile pentru gestionarea inventarului asigura controlul stocurilor în timp real, prin intermediul unui scaner de date rapid și exact cu ajutorul calculatoarelor mobile, scanere imbunatatite a coduri de bare și cititoare RFID. Cererile  electronice de selecție sunt  trimise  imediat la dispozitivele mobile, astfel încât lucrătorii să poată adapta rapid la nevoile în schimbare ale producției.  Reducerea numărului de erori și “blocajelor” promovează depozitarea materialelor în locul potrivit, precum și selectarea produselor adecvate pentru refacerea stocurilor de materii prime în instalațiile de fabricare sau îndeplini comenzile clienților. Optimizarea proceselor cu suport pentru monitorizarea în timp real poate îmbunătăți cifra de afaceri realizată de inventar, de a reduce costurile de operare și de a îmbunătăți calitatea serviciilor.

Rezultatele automatizării procesului de gestionare a inventarului.

  • Creșterea eficienței generale a prelucrării materialelor, reducerea costurilor forței de muncă.
  • Reducerea volumului inventarului necesar și reducerea cheltuielilor de păstrare.
  • Asigurarea de urmărire eficiente și exacte a materialelor în toate procesele.
  • Creșterea rentabilității activelor și a cifrei de afaceri a inventarului
  • Îmbunătățirea calității producției finite si majorarea exactității livrării
Partajeaza