Honeywell International

Honeywell — corporatie din lista Fortune 100, ce se ocupa de dezvoltarea si integrarea tehnologiilor pentru solutionarea sarcinilor dificile, dictate de makrotrand-urile globale, precum siguranta si eficienta energetica. Compania are circa 132 000 angajati prin toata lumea, dintre care mai mult de 19 000 — sunt ingineri si oameni de stiinta. Honeywell acorda o atentie considerabila calitatii, productivitatii, beneficiilor pentru clienti si tehnologiile tuturor produselor pe care le produce compania Honeywell.

Unelte pentru realizarea obiectivelor

Abilitatea Honeywell este imbunatatirea continua ce ofera un rezultat de succes a performantei si a dezvoltarii. Instrumentele de implementare sunt sunt procesele globale interne de afacere ale Honeywell, care garanteaza eficienta si calitatea serviciilor. Datorita acestor procese Honeywel, deducem produsele si serviciile de clasa superioara pe piata mondiala mai rapid si cu cheltuieli mai mici pentru clienti.

Sisteme de automatizare si control
Aceasta directie prioritara este organizata de echipa companiei Honeywell Enterprise Buildings Integrator (EBI), care au ca scop gestionarea cladirilor sau a depozitelor, asigurarea securitatii, cresterea profiturilor, reducerea costurilor de operare, imbunatatirea performantei intregii intreprinderi, profitind de solutiile optime de gestionare.

EBI consta din 6 componente principale:

Honeywell Security Manager (HSM)- unitate speciala — sistem de control al accesului, securitate, sistem de supraveghere video si identificare foto.
Honeywell Life Safety Manager (HLSM) — sisteme de securitate pentru cladiri — detectarea fumului si a focului, aspensoare de control si evacuare de urgenta.
Honeywell Building Manager (HBM) — intretinerea sistemelor traditionale de gestionare a cladirilor: incalzire, ventilatie si aer conditionat, sisteme de iluminare si electricitate.
Digital Video Manager (DVM) — distem digital de supraveghere video. DVM ofera o gestionare complexa a operatiilor de control pentru video.
Honeywell Maintenance Manager (HMM) — sistema de gestionare a exploatatiei, ce ofera un complex intreg de gestionare a exploatatiei echipamentului de inginerie si a sistemului cladirii.
Honeywell Asset Locator (HAL), sistem de urmarire si control a activelor critice a intreprinderii, ofera urmarirea circulatiei autorizate si neautorizate a activelor costisitoare.
Versiunea Honeywell EBI R410, lansata in anul 2010, lucreaza pe diferite sisteme de operare ale companiei Microsoft, inclusiv Microsoft Windows 7, Internet Explorer 8, Windows Server 2008, si SQLT Server 2008[1].

Inafara de sisteme, compania Honeywell se ocupa si de producerea echipamentului pentru sistemele enumarate mai sus: termostate, incalzitoare si ventilatoare, echipamente de pregatire a aerului pentru interior, inclusiv si hidratante, purificatoare de aer si boilere, sisteme de control al iluminarii, sisteme de securitate, sobe/cazane, dar si sisteme de control de ardere al petrolului, ventile cu termostat, supape de control al fluxului de apa si diferite sisteme de gestionare de acest tip.

Subdiviziunea «Automatizari industriale» produce software, dar si sisteme de automatizare industriale de control: instrumente de control si dispozitive de analiza, dispozitive de inregistrat, controlere, echipament de stingere a incendiilor, senzori, controlere programare si asa mai departe.

«Senzori de control» produce: senzori Hall, zenzori optici si conductori, senzori de presiune, senzori de consum a aerului, temperaturii, umiditatii, intrerupatoare electromecanice de precizie, sisteme computerizate a controlului automatizat, controale manuale, senzori inteligenti, componente de fibra optica si dispozitive pentru asigurarea securitatii la locul de munca (monitorizarea aerului la locul de munca, echipament de detectare a gazelor).

Partajeaza