Datamax

Corporatia Datamax – lider in furnizarea imprimantelor etichetelor in SUA. Corporatia Datamax din anul 1977 produce imprimante pentru tiparirea pe etichete, bilete, etc. Imprimantele etichetelor (coduri de bare) Datamax – imprimante specializate, proiectate pentru tiparirea codurilor de bare, textelor, graficii pe diverse materiale, etichetelor autoadezive, care cu usurinta se lipesc pe produs sau ambalaj. Unul din scopurile principale ale imprimantelor de etichete este formarea codurilor de bare pentru marfuri. Domeniile de aplicare a imprimantelor Datamax fiind cele mai diverse: de la tiparirea etichetelor adresa de corespondenta in birou pina pina la marcarea produselor in mediile industriale dure.

Produsele Datamax sunt disponibile in peste 100 de tari din intreaga lume, unde in timpul actual sunt instalate circa 600 mii de imprimante. In anul 1994 corporatia a primit certificatul ISO 9001. Acum, produsele sale, sunt aplicate cu succes in industria alimentara, chimica, electronica, industria auto, dar si in constructie, medicina, conexiune, transport, logistica si comertul cu amanuntul. Compania Datamax ofera echipament multifunctional pentru tiparirea termica pe piata internationala actuala. Imprimantele termice si cu termotransfer, incepind cu cele mai simple, si desigur terminind cu cele mai scumpe sunt capabile sa functioneze continuu diurne intregi.

Imprimantele sunt vindute dupa configuratia de baza, inclusiv cu posibilitatea de livrare in orice tara. In Moldova cele mai populare modele de clasa mijlocia sunt imprimantele complexe Datamax de serie М si imprimantele de birou Datamax de serie E si I. Imprimantele acestor serii se caracterizeaza prin preturi avantajoase si prin calitatea superioara de tiparire, iar pentru seria E si I, se mai caracterizeaza si prin soliditate. Ca si in alte orice imprimante de marca Datamax, pot fi integrate cu alte dispozitive.

Compania Datamax a prezentat 4 modele noi de imprimante de uz general pentru comert, servicii si productie: modelele E, I, S si W. Aceste noi modele au fost pentru prima oara produse cu doi ani in urma ca niste imprimante de o proiectie modulara completa. Instalarea si inlocuirea optiunilor pentru imprimantele noi are loc la locul clientului sau la cel mai apropiat centru de deservire. In constructie se folosesc mai multe tipuri de placi de baza cu procesoare de 32 biti si 66, 90 MHz, memorie ROM de la 8 pina la 16 MB intr-un complex standard si expandabil. Conectarea la calculator se face dupa metoda standarda prin porturile paralele, de asemenea este posibila conectarea prin adaptor Ethernet. Datorita capacitatii mari de memorie, imprimantele au o viteza de tiparire pina la 250-300 mm / sec cu o rezolutie de 200–300 dpi. Imprimantele au regime de tiparire termo si transfer termic, suporta cele mai populare simbolici coduri de bare, inclusiv si cele duble-dimensional. Este posibila tiparirea pe diferite suprafete — etichete din hirtie sau materiale sintetice, tag-uri de carton si bileye, benzi. Imprimantele pot fi usor demontate, au o carcasa usoara si rezistenta din metal, au doar o centura de transmisie, toate mecanismele sunt instalate pe carcase din aluminiu turnat ce ofera rezistenta, durabilitate si stabilitate a tuturor caracteristicilor.

Noile caracteristici: calitatea, unicitatea si stabilitatea ale imprimantelor de marca Datamax a oferit companiei posibilitatea de dezvoltare si promovare rapida a productiei sale pe pietele de desfacere din SUA si Europa. Circa 300 de imprimante de serie noua au fost instlate in retelele de supermarketuri Wal–Mart. Pentru a le gestiona, in retelele de magazine se folosesc canale de conexiune prin satelit. Instalatia tuturor imprimantelor Datamax din retelele Wal–Mart are loc intr-o durata de 10 minute.

Partajeaza